Pobierz ofertę:  pdf-ikona

 

 

mik

 

MENU I  - CENA 65 ZŁ / OS.

 

ZUPA (1 do wyboru) 

Zupa pieczarkowa z łazankami

Barszcz biały

Czerwony barszcz z pasztecikiem

 

DANIA CIEPŁE

Tradycyjny karp na maśle smażony z cebulą i pieczarkami

Misa domowych pierogów z kapustą  i grzybami

 

ZAKĄSKI

Śledzie na trzy sposoby: na ostro, w oleju, pod wiejską pierzynką

Sałatka jarzynowa na swojskim majonezie z wędzonym pstrągiem

 

DODATKI (2 do wyboru)

Ziemniaki gotowane oprószone świeżym  koperkiem

Ziemniaki opiekane z aromatycznymi ziołami

Kapusta zasmażana z suszonymi grzybami

 

DESER

Delikatny sernik z rodzynkami

Ciasto piernikowe przekładane konfiturą śliwkową

 

 


 

 

MENU II -  CENA 80 ZŁ / OS.

 

ZUPA (1 do wyboru)

Barszcz z uszkami 

Wigilijna zupa grzybowa

Bulion grzybowy z pierożkami

 

DANIA CIEPŁE

Tradycyjny karp panierowany w migdałach

Gołąbki z kaszą i grzybami

Misa domowych pierogów z kapustąi grzybami

 

ZAKĄSKI

Śledzie na trzy sposoby

Sałatka jarzynowa na swojskim majoneziez wędzonym pstrągiem

Kruche babeczki faszerowane pastami

 

DODATKI (2 do wyboru)

Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem

Ziemniaki opiekane z  aromatycznymi ziołami

Kapusta z grochem

Duszona kapusta z suszonymi śliwkami i grzybami

 

DESER:

Delikatny sernik z rodzynkami

Ciasto piernikowe przekładane konfiturą śliwkową

 

 


 

 

MENU III -  CENA 100 ZŁ  / OS.

 

ZUPA (1 do wyboru)

Barszcz z uszkami

Zupa borowikowa z domowymi łazankami

Bulion grzybowy z pierożkami

 

DANIA CIEPŁE

Łosoś pieczony w sosie limonowo koperkowym

Smażony dorsz pod jarzynami

Misa domowych pierogów z kapustą i grzybami

Krokiety z pieczarkami lub jajkiem i szpinakiem, soczewicą

 

ZAKĄSKI

Karp w galarecie

Bliny ziemniaczane z wędzonym łososiem
Śledzie po żydowsku z pomidorami, 
rodzynkami i cebulą

Kulebiak wigilijny z łososiem, z kiszoną kapustą i koprem

Jajka garnirowane

 

DODATKI (2 do wyboru)

Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem

Ziemniaki pieczone z aromatycznymi ziołami

Kapusta z grochem

Bigos staropolski z  suszonymi grzybami

 

DESER

Delikatny sernik z rodzynkami

Ciasto piernikowe przekładane konfiturą śliwkową 

Rolada makowa pełna bakalii