Pobierz ofertę (plik pdf)

 

 

MENU I  - CENA 45 ZŁ / OS.

 

ZUPA (1 do wyboru) 

Zupa pieczarkowa z domowymi łazankami

Świąteczna zupa rybna

Barszcz biały

Czerwony barszcz z pasztecikiem

 

DANIA CIEPŁE

Tradycyjny karp na maśle smażony z cebulą i pieczarkami

Misa domowych pierogów z kapustą  i grzybami opiekanych na złoto

 

ZAKĄSKI

Śledzie na trzy sposoby: na ostro, w oleju, pod wiejską pierzynką

Sałatka jarzynowa na swojskim majonezie z wędzonym pstrągiem

 

DODATKI

Ziemniaki gotowane oprószone świeżym  koperkiem

Ziemniaki opiekane z aromatycznymiziołami

Kapusta zasmażana z suszonymi grzybami

Pieczywo

 

DESER

Ciasta wigilijne na paterach:

Delikatny sernik z rodzynkami

Ciasto piernikowe przekładany konfiturą śliwkową z polewą czekoladową

 

NAPOJE bez ograniczeń

Kompot z suszonych owoców 

Woda mineralna niegazowana

Świeżo parzona kawa i herbata

 

 

 

 

MENU II -  CENA 50 ZŁ  / OS.

 

ZUPA (1 do wyboru)

Barszcz z uszkami pełnymi grzybów

Wigilijna zupa grzybowa

Barszcz biały

Bulion grzybowy z pierożkami

 

DANIA CIEPŁE

Gołąbki z kaszą i grzybami

Misa domowych pierogów z kapustąi grzybami opiekanych na złoto

 

ZAKĄSKI

Śledzie na trzy sposoby: na ostro, w oleju, pod wiejską pierzynką

Sałatka jarzynowa na swojskim majoneziez wędzonym pstrągiem

Kruche babeczki faszerowane pastami

 

DODATKI

Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem

Ziemniaki opiekane z  aromatycznymi ziołami

Kapusta z grochem

Duszona kapusta z suszonymi śliwkami i grzybami

Pieczywo

 

DESER:

Ciasta wigilijne na paterach:

Delikatny sernik z rodzynkami

Ciasto piernikowe przekładany konfiturą śliwkową z polewą czekoladową

 

NAPOJE  bez ograniczeń

Kompot z suszonych owoców 

Woda mineralna niegazowana

Świeżo parzona kawa i herbata

 

 

 

 

MENU III -  CENA 80 ZŁ  / OS.

 

ZUPA (1 do wyboru)

Barszcz z uszkami pełnymi grzybów

Zupa borowikowa z domowymi łazankami

Świąteczna zupa rybna

Bulion grzybowy z pierożkami

 

DANIA CIEPŁE

Łosoś pieczony w sosie limonowo 

koperkowym

Smażony dorsz pod jarzynami

Misa domowych pierogów z kapustą

i grzybami opiekanych na złoto

Krokiety z pieczarkami lub jajkiem

i szpinakiem, soczewicą

 

ZAKĄSKI

Karp w galarecie

Bliny ziemniaczane z wędzonym łososiem
Śledzie po żydowsku z pomidorami, 
rodzynkami i cebulą

Kulebiak wigilijny z łososiem, z kiszoną kapustą i koprem

Jajka garnirowane

 

Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem

Ziemniaki pieczone z aromatycznymi ziołami

Kapusta z grochem

Bigos staropolski z  suszonymi grzybami

Pieczywo

 

DESER

Ciasta wigilijne na paterach:

Delikatny sernik z rodzynkami

Ciasto piernikowe przekładany konfiturą śliwkową z polewą czekoladową

Rolada makowa pełna bakalii

 

NAPOJE bez ograniczeń: 

Kompot z suszonych owoców 

Woda mineralna niegazowana

Świeżo parzona kawa i herbata